Vegaani quesadilla resepti


Muistan kuinka jokin aika sitten erilaiset quesadillas resptit alkoivat täyttää instagram etusivua ja päätin kokeilla tehdä vegaaniversion. Kyseisestä ruoasta on tullut yksi lempareista, vaikka olen syönyt sitä jo kyllästymiseen saakka.




Ainekset (4 kpl)

- TORTILLAPOHJAT (5 kpl, itse käytän Santa Marian corn and wheat)

- SOIJAROUHE (1/2 dl)

- OLIIVIÖLJYÄ

-VETTÄ

- HALUAMIASI MAUSTEITA (itselläni oli käytössä taco mausteseos)

-VEGAANINEN MAJONEESI (itse käytin paprikamajoneesia)

- 1/2 PUNASIPULIA

- SALAATTIA (itse käytin Pehtoorin salaattia)

-PEPPEROONI CHILIÄ (itse käytin noin 1 per annos)

- PYÖREITÄ TORTILLALASTUJA

-ANANAS SALSA (itse käytin Santa Marian salsaa)

- VEGAANISTA JUUSTORAASTETTA (Itse käytin Porlammin vege plus juustoa)





Aloita tekeminen siitä, että paistat soijarouheen. Lisää kuumalle pannulle n. 3 rkl öljyä, jonka jälkeen laita pannulle soijarouheet. Pyöritä soijarouheet öljyssä, lisää 0,5 dl vettä pannulle, mausta halauamlla tavalla ja laita soijarouheet vetäytymään siksi aikaa kun pilkot sipulin, salaatin ja pepperoonichilit.

Ennen kuin aloitat tortillalettujen kasaamista, laita pannu valmiiksi lämpenemään. Pannun sopiva lämpötila selviää kokeilemalla, itse joudun muuttamaan lämpötilaa useamman kerran, jotta saan pinnasta kullanruskean. Aloitan kuitenkin keskilämmöllä paistamisen.

Aloita kasaaminen ottamalla tortillalettu, jonka keskikohtaan laitat kyseisessä järjestyksessä

MAJONEESIA

SOIJAROUHETTA

PUNASIPULIA

JUUSTORAASTETTA

4 KPL PYÖREITÄ TORTILLASIPSEJÄ

PEPPEROONI CHILIÄ

SALAATTIA

ANANAS SALSAA


Ohjeessa aiemmin mainittiin, että tortillalettuja tarvitaan 5 kappaletta, sillä yksi niistä jaetaan neljään osaan. Tämä osa laitetaan täytteiden päälle juuri ennen taittelua. Itse taittelen lätyn milloin mitenkin, mutta kuvassa olen kääntänyt kulman aina vaan uudestaan kulman päälle, jolloin on saavutettu pyöreähkö muoto. Tästä pääset myös kokeilemaan helpompaa tapaa taitella lätyt. 
 






Kommentit

Lukijat